Terug naar HuisartsenHulp website

Vacature: ANIOS in Prinsenbeek

Plaatsnaam
Prinsenbeek
Gewenste startdatum
23 april 2024
Aantal uur per week
30 uur
Type
Arts voor maatschappij en gezondheid

Wie zoeken we?

Begin juni en per september start een nieuwe opleidingsklas voor medisch adviseurs in Assen. Los jij graag medische puzzels op en wil je een gezonde werk-privé balans? Dan is de functie van medisch adviseur misschien iets voor jou! De functie-eisen zijn een BIG-registratie (die je behoudt) met algemene kennis van alle deelgebieden van de geneeskunde (je bent bijvoorbeeld basisarts, huisarts, consultatiebureau arts of ANIOS), goede digitale vaardigheden, bij voorkeur basale kennis van de eisen die aan de rijgeschiktheid worden gesteld en ervaring met administratieve procedures, bereidheid en gedrevenheid om de interne opleiding (deels online zelfstudie) te volgen en af te ronden. We zoeken iemand met goede communicatieve vaardigheden en beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift, zorgvuldigheid en besluitvaardigheid, inlevingsvermogen en klantgerichtheid, een samenwerker die initiatief neemt en zich collegiaal opstelt.

Wie zijn wij?

De opdracht van deze overheidsorganisatie is het beoordelen van de rijvaardigheid en medische geschiktheid van (aanstaande) bestuurders en het bevorderen van de vakbekwaamheid van professionals in transport en logistiek. Wij willen een professionele publieke dienstverlener zijn die burgers de best mogelijke klantervaring levert. Onze prioriteiten zijn: klantgerichtheid, samenwerken en persoonlijke bijdrage. Werken bij ons betekent samenwerken. Dat gebeurt in een prettige en collegiale werksfeer. De betrokkenheid van onze medewerkers is groot. Wij voelen allemaal de maatschappelijke relevantie van ons werk. Professionaliteit is cruciaal in onze dienstverlening en daar staan wij met zijn allen voor. De divisie Rijgeschiktheid beoordeelt op basis van de wet- en regelgeving, de geestelijke en lichamelijke geschiktheid en rijvaardigheid van (aanstaande) bestuurders. Dit betreft onder andere de medische geschiktheid en de praktische rijgeschiktheid bij een handicap of beperking. Ruim 25 artsen zetten zich dagelijks in om de gezondheidsverklaringen en medische dossiers te verwerken. Wij bieden jou een verantwoordelijke, afwisselende en autonome functie, waarin je te maken hebt met een breed spectrum aan ziektebeelden en interessante dossiers in een maatschappelijk relevante organisatie die volop in verandering is en waar innovatie hoog op de agenda staat. Je werkt in een mensgerichte en informele cultuur met een grote diversiteit aan collega’s en een gezonde werk-privé balans. De werkweek bedraagt minimaal 3 dagen per week, je werkdagen en -tijden zijn bespreekbaar. Het dienstverband met in eerste instantie de duur van één jaar, met eventueel uitzicht op een verlenging. Je krijgt een salaris van minimaal €3.629,82 met een uitloop tot €4.952,42 bruto per maand op basis van 37,5 uur, 8% vakantietoeslag. Daarnaast valt behoud van je BIG-registratie onder de arbeidsvoorwaarden.

Wat ga je doen?

In deze functie lever je een belangrijke bijdrage aan de verkeersveiligheid in Nederland. Na een interne opleiding beoordeel je zelfstandig gezondheidsverklaringen en rapportages van medisch specialisten. Je verwerkt, soms complexe, medische dossiers en neemt besluiten over de rijgeschiktheid van bestuurders. Jouw werk heeft dus grote impact. Je doet bureaubeoordelingen en hebt daarnaast telefonisch en schriftelijk contact met klanten. Je hebt interessant werk, waarbij je soms moet “puzzelen” en verbanden moet leggen tussen de wet- en regelgeving en complexe medische dossiers. Je komt uiteenlopende ziektebeelden en andere medische factoren tegen die van invloed zijn op de rijgeschiktheid. Het is aan jou om hierop een definitief besluit te vormen en dit kundig te onderbouwen. In jouw dagelijkse takenpakket werk je nauw samen met collega medisch adviseurs en medisch assistenten. De opleiding tot medisch adviseur duurt maximaal 3 maanden. Deze wordt gegeven door directe collega’s. Er wordt gebruik gemaakt van blended learning: een combinatie van e-learning (thuisstudie), contactmomenten en klassikale begeleiding. In de opleiding leer je je kennis als arts toe te passen in relatie tot de Regeling eisen rijgeschiktheid 2000, en leer je Opus, het systeem waarin alle dossiers afgehandeld worden, kennen. De opleiding vindt van maandag t/m donderdag plaats in Rijswijk.


Solliciteer direct!

Wil je solliciteren op deze vacature? Schrijf je hier dan gratis in en reageer direct!

Schrijf je vrijblijvend in