Terug naar HuisartsenHulp website

Vacature: ANIOS in Helmond

Plaatsnaam
Helmond
Gewenste startdatum
23 april 2024
Aantal uur per week
32 uur
Type
Psychiatrie

Wie zoeken we?

Ben jij (basis)arts of ben je bijna klaar met je studie geneeskunde en wil je ontdekken welk specialisme het best bij je past? Dan bieden wij jou de mogelijkheid om relevante werkervaring op te doen en kun je direct bij ons aan de slag. Op dit moment is er een vacature binnen het team HIC Helmond, maar is er ook de mogelijkheid om ervaring op te doen bij andere teams. Wil je aansluitend een opleidingsplaats tot psychiater? Dan heb jij daar met deze ervaring uitstekende papieren voor en kun je solliciteren naar een opleidingsplaats binnen onze organisatie. Bij onze opdrachtgever lever je samen met je collega’s ‘zorg die je je familie gunt’. Dat doe je op een klantgerichte en verbindende wijze en je toont persoonlijk leiderschap. Als ANIOS beschik je over goede communicatieve en sociale vaardigheden en heb je een flexibele instelling. Verder moet je beschikken over een geldige BIG registratie, ben je tactvol, kun je goed luisteren en je inleven. Jij bent communicatief vaardig en ben je in staat om zelfstandig te werken. Je hebt affiniteit en bij voorkeur ook werkervaring op het gebied van psychiatrie. Je bent gedreven, daadkrachtig, besluitvaardig en kunt zowel goed zelfstandig als in teamverband werken.

Wie zijn wij?

De HIC (High & Intensive Care) in Helmond is een acute opnameafdeling voor cliënten die een ernstige psychiatrische crisis doormaken en voor wie een gesloten opnamesetting nodig is. Een opname op de HIC is een tijdelijke onderbreking (of start) van een ambulante behandeling en heeft als doel het vinden van stabiliteit, veiligheid en de eigen regie waarbij de mogelijke schadelijke invloeden van een opname tot het minimum worden beperkt: er worden stappen gezet naar herstel. Het uitgangspunt is om insluiting van cliënten te voorkomen, ook bij zeer complexe en ingrijpende casussen. Opname op de HIC biedt extra behandelmogelijkheden, bescherming en veiligheid aan de cliënt, de naasten, professionals en de samenleving. De kliniek voldoet sinds kort aan moderne eisen, de werkwijze is gericht op ‘niet meer separeren, tenzij…’. Het multidisciplinair HIC team is volop in ontwikkeling. Het verder uitwerken en neerzetten van het stepped care werken binnen de afdeling en de gehele organisatie, zijn belangrijke thema’s. We staan voor zorg die je je familie en naasten gunt. Kwetsbare mensen met complexe psychische en psychiatrische aandoeningen kunnen bij ons terecht voor specialistische geestelijke gezondheidszorg. Onze Brabantse manier van werken: Een praktische combinatie van denken en doen, die onder andere tot uiting komt in onze aandacht voor toegepast wetenschappelijk onderzoek. We zijn aanpakkers die óók goed over de dingen nadenken. Met behulp van de herstelvisie werken we op verschillende speelvelden aan ‘zorg die je je familie gunt’, een belofte die ons helpt in onze ambitie naar veilige, menslievende zorg. Blijven streven naar aandacht voor het persoonlijke contact: op de eerste plaats natuurlijk met patiënten/ cliënten en hun naasten, maar ook met verwijzers en ketenpartners, èn onderling als collega’s.

Wat ga je doen?

Als ANIOS psychiatrie kom je werken bij ons HIC in Helmond. Het werkaanbod is gevarieerd en m.n. gericht op acute psychiatrie waarin je je bezig houdt met beoordeling, behandeling en begeleiding en de cliënten helpt ze zo hun regie te (her)pakken. Het gaat zowel om cliënten reeds in zorg als ook nieuwe cliënten met complexe problematiek die ook sociaal maatschappelijk dreigen vast te lopen. ANIOS: “dat maakt het interessant en uitdagend en hierin merk ik des te meer hoeveel verschillende snijvlakken psychiatrie omhelst. Ik ervaar GGZ Oost Brabant als erg prettig met een collegiale werksfeer en weinig hiërarchie waardoor er alle vrijheid is om vragen te stellen”. Werktijden zijn in de dag situatie bij rooster. In ANW (avond, nacht, weekend) participeer je als arts als tussenwacht, in de 7x24 uurs crisisdienst. Veelal ben je telefonisch bereikbaar, en indien nodig werk je op locatie. De functie is voor 28-36 uur per week, met een contract voor bepaalde of onbepaalde tijd (afhankelijk van je ambities). We bieden goede studiefaciliteiten, goede begeleiding van specialisten, 2 wekelijks overleg met a(n)ios en ervaren psychiaters om overstijgend of juist verdiepend bezig te zijn met het vak psychiatrie, een onderzoekklimaat waar jij ook onderdeel van kunt uitmaken met nieuwe ontwikkelingen op gebied van data science. Daarnaast bieden we een tijdelijk of vast contract met inschaling in FWG 65 CAO GGZ, afhankelijk van jouw wensen en ambities. Ook krijg je een volledige 13e maand, goede pensioenregeling, arbeidsvoorwaardekeuzesysteem en collectieve ziektekostenverzekering met korting, een extra ruime crisisdienstvergoeding (boven CAO ) en goede reiskostenvergoeding, diensten van maximaal 13 uur en de mogelijkheid om in opleiding te gaan tot specialist


Solliciteer direct!

Wil je solliciteren op deze vacature? Schrijf je hier dan gratis in en reageer direct!

Schrijf je vrijblijvend in